Бачийски призовава: Елате с нас, да се съберем и да опазим вота в Турция

0
109
Константин Бачийски
Константин Бачийски

Общинският съветник в Бургас Константин Бачийски и сподвижниците му за трети пореден път доброволно ще бдят за опазването на честността на вота в изборните секции с български изселници в Турция. Помежду си доброволците се наричат „Четниците“ и както на изборите през 2017 г. и тези от април 2021 г., така и на предстоящите те ще следят за спазването на изборните правила.

На два пъти като наблюдатели и членове на секционни комисии дадоха отпор на множество нарушения и не позволиха резултатите от гласуването в изселническите секции да бъдат манипулирани. Константин Бачийски обезпечи организацията на двете мисии до момента, ще се включи в обезпечаването и на третата.

Заради промени в Изборния кодекс за идните избори на 11 юли местата за гласуване в Турция са значително увеличени. Ето защо „Четниците“ се нуждаят от сериозна обществена подкрепа, за да могат да покрият всички секции като официални наблюдатели и членове на секционни комисии.

„Отправяме призив към всички български граждани, за които съхраняването на честността на гласуването, е важно. Нека се присъединят към нашата мисия и заедно да не позволим да се случат нарушения на изборния закон. Така ще гарантираме, че в българското Народно събрание няма да влязат слуги на чужди господари„, заяви Бачийски и призова всички българи да си спомнят за думите от песента на Добри Чинтулов „Стани, стани, юнак балкански“:

„Догде е мъничка змията,
елате да се съберем!
С крака да й строшим главата,
свободни да се назовем!“

Желаещите да се присъединят към доброволческата мисия могат да се свържат с организаторите на тел. 0885 001744 и на имейл office@cek.bg, за да получат подробности.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments