Бабикян пред Искра.бг: Ще организираме милионите граждани, които подкрепят протестите

0
168
Арман Бабикян
Арман Бабикян. Снимка: Facebook

„Отровното трио“ продължава с протестните действия, само че под различна форма. Акции ще бъдат провеждани в София, но започват и нови инициативи. Една от тях е да бъдат организирани тези 67% от българските граждани, които подкрепят демонстрациите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. За целта от „Отровното трио“ започват да обикалят по места и да се срещат с хората. Това разкри пред Искра.бг Арман Бабикян.

„Започваме обиколки в страната, защото има хиляди наши привърженици, които виждат протеста по телевизията и в социалните мрежи. Те са много притеснени от безцеремонното отношение на местната и централата власт, начина, по които са притискани, начина, по който се всява страх и ограничават възможностите им за протест по места. Затова решихме, че трябва да ги окуражим и да се видим и с тях. София не е цяла България. Ние си даваме сметка, че тези 67-68% подкрепа за протестите не се състои само от хората, които протестирахме всяка вечер на площада. Това са милиони български граждани и те имат нужда също да проведем разговор с тях, да ги окуражим и да ги организираме“, обясни Бабикян.

Той подчерта, че са си дали сметка, че властта на олигархията и корупцията са добре организирани. И добави:

„Тя използва инструментите на държавата. Те са в нейни ръце. Организираната престъпност също функционира в добра връзка с тях. Всички силови структури и финансови функционират в добра координация с властта на Борисов. Дадохме си сметка, че неорганизиран вид трудно ще продължим и ще довършим битката и трудно ще постигнем целите си. Нали знаете? Когато срещу вас има организирана престъпна група се налага и вие да се организирате. И затова се налага да преминем към тази фаза и да направим точно това.“

На въпрос на Искра.бг дали „Отровното трио“ планира да създаде политическа партия Бабикян обясни, че не е упълномощен да говори от чуждо име, като лично той е член на политическа сила от над 10 години.

„За мен това е нормалният начин за битка в една демократична страна. От друга страна, когато един премиер не чува в продължение на 116 дни това, което се иска от него, той насила тика протестиращите да проведат битка на другия терен – на терена на изборите. Ако тези хора, които са по площадите на България и в градовете на Западна Европа и на Съединените щати и т.н. не получат исканата оставка, те със сигурност ще се прехвърлят на другата територия и ще потърсят решението на проблема си през избори. И ще получат решението на проблема си. Така че ако някой смята, че ще спечели, отивайки на избори и смятайки там да открадне гласове, битката ще продължи докрай!“, категоричен беше Бабикян.

Той подчерта, че в момента страната ни е във феодално владение. Затова се налага всички да се съберат, да пренебрегнат малко собствените си идеологически виждания, докато държавата се върне обратно на релсите на демокрацията.

„Това е висш национален приоритет. След което всеки ще може да бъде привърженик на своите леви, десни, центристки, зелени и каквито и да е виждания. Това е национална задача!“, каза още той Бабикян.

Утре от „Отровното трио“ организират първата демонстрация след прекратяването на протестите в предишния им вид. Те ще хвърлят обувки пред Министерски съвет, като това ще е символ за хората, които са напуснали страната заради порочното управление на тази власт. Лично Бабикян е подготвил 12 чифта обувки.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments