Баба и дядо подадоха сигнал до социалните срещу внучката си – какво се случи?

1
8476
Снимка: Фейсбук, Симона Бисерова Стойнева
Снимка: Фейсбук, Симона Бисерова Стойнева

Дядо подаде сигнал към социалните, за да проверят как неговата внучка се грижи за дъщеря си. Това се случи този месец в Кюстендил. По думи на майката имало само една причина за тази проява – стара кавга между тях. Човекът решил, че по този начин може да я сплаши. Специалистите констатирали, че жената има всичко необходимо, за да се грижи за любимото си същество. Симона избра да разкаже какво се е случило пред Искра.бг:

Ние сме роднини. Живеем в една къща, но всичко е разделено – етажи, двор, входове. Абсолютно всичко е отделно. Имаме обаче проблеми от години, които се пренасят през поколенията. Последният вариант да направят мръсно бе да звъннат на социалните и да уведомят, че пускам силно музика. Така съм можела да увредя слуха на детето си. Това обаче е лъжа. Разбрах за сигнала, когато служителите позвъниха на вратата ми.

Симона ги поканила да влязат. Описва ги като любезни дами. Не е имала никакъв проблем с тях. Разгледали стаите, които се ползват и констатирали, че  момиченцето живее в нормална среда:

Служителите се държаха много добре. Не мога да се оплача, вършеха работата си. Нямам нищо лошо към тях. Но имам против, че няма мерки, чрез които да се проверява дали един сигнал е истински. Всеки може да е на мое място – да има роднина или съсед, който иска да му направи мръсно. Дори полицията не стресна човека, който застана срещу мен. Има забрана за вдигане на шум, караници и заплахи. Чувала съм какви ли не епитети за себе си. Последното предупреждение бе на 8-ми ноември, а на 20-ти дойдоха социалните. Имах оставено писмо, защото не са ме открили вкъщи. На 21-ви направиха оглед.

Жената обяснява пред Искра.бг, че я успокоява единствено фактът, че дъщеря ѝ е на годинка и пет месеца и все още не разбира какво се случва. Оттук нататък смята обаче, че положението няма да бъде розово. Иска проблемите да останат в старата година и да бъдат спокойни. За съжаление осъзнава, че няма да е в нов дом, тъй като нямат финансова възможност нито да си купят жилище, нито да излязат на квартира:

Любимият ми човек работи без почивен ден. Сега е и на допълнителна длъжност, за да не ни липсва нищо. Грижи се за нас, благодарна съм, че е до мен. Не знам обаче колко дълго ще може да се владее, защото тропането и шумът от горния етаж са огромни и непрестанни.

Симона обяснява, че в нейния случай няма опасност да вземат детето. Това са го заявили и специалистите. Пита се обаче какво би станало, ако някой пусне фалшив сигнал до майка, която по стечение на обстоятелствата е самотен родител. Ако предполагаемата живее със сумата на едно майчинство и едни детски, които са недостатъчни за достоен живот на двама души.

Жената се притеснява, че не знае колко време ще продължава тормозът. Служителите са длъжни да проверяват всеки сигнал, а срещу нея могат да бъдат многобройни. Би могла да заведе дело срещу съседите си, но това не само са допълнителни разходи, но и не се знае колко дълго би се проточило.

По нейни думи подателите ще бъдат държани в течение на проверката по случая. За нея обаче информацията е само една – няма проблеми и никой няма да вземе бебето.

Майката твърди, че няма как да дочака всичко да спре, защото няма да се случи. Вижда само един изход – да замине за чужбина със семейството си. Разстроена е, но възнамерява да предприеме това действие. Просто защото не вижда друг изход от ситуацията. Тук се чувства безсилна.

От Искра.бг оставаме на разположение на всички засегнати страни да изкажат позициите си.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Марина Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Марина
Марина

Има и друг изход; продават етажа и със сумата си купуват друго жилище. Дядо и може да е по-щастлив с чужди хора.