Автомобилната федерация на България е с големи амбиции за 2020 година

0
406
Лого на АФБ
Снимка: www.afb-bg.com

Автомобилната федерация на България ще представи амбициозен календар у нас за предстоящата 2020 година. Новината съобщи председателят Камен Михайлов по време на пресконференция в Пресклуб България в столицата.

Официалното представяне на календара ще бъде на годишните награди на АФБ на 21 декември в София. На церемонията ще бъде обявена и Годишната наредба за 2020 година.

За начало на новия сезон е предвидена датата 23 април, а ще приключи на 7-8 ноември. Единствената въпросителна е провеждането на „Рали Сливен“, тъй като все още се търсят спонсори. Министерството ще осигури средства за „Рали България“, което ще се състои между 8 и 10 май.

Камен Михайлов съобщи, че се работи с група ентусиасти по възобновяване на „Рали Хеброс“ през 2021 година. Освен тях, има и желаещи, които искат да върнат в календара и други надпревари от минали години.

Калоян Станчев, член на УС на федерацията, заяви, че до края на март трябва да бъде гласуван бюджета. За момента спонсори няма, но търсенето продължава.

Михайлов направи и равносметка на годината. През 2019 са се провели 47 надпревари при 56 планирани. Най-значимите състезания, които не се състояха са „Рали Стари Столици“ и „Рали спринт Дряново“. Според председателя на АФБ, първото не се е провело заради шефа на АСК Стари Столици Петър Минчев и шуменския кмет Любомир Христов, инициирани от члена на БФАС Александър Ковачев. Пътни ремонти пък са провалили ралито в Дряново.

Сред присъстващите на пресконференцията бе и шампионката на Европа при жените Екатерина Стратиева. През 2020-а тя ще се опита да се пребори за по-предно класиране в шампионата при автомобилите с 1 двигателен мост. Камен Михайлов я призова да участва и в състезанията на родна земя.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments