Автобуси с членове на СИК изчакват с часове на Морската гара в Бургас

0
115
Автобуси на Морска гара
Снимка: Скрийншот от "NOVA"

Автобуси от цяла Бургаска област изчакват на Морската гара. Предвижда се те да бъдат ескортирани с полицейски патрул до зала „Бойчо Брънзов“. Там Районната избирателна комисия ще ги приеме.

Последните автобуси са пристигнали около 04:00 часа тази сутрин, предават от „NOVA“.

Членовете на избирателните комисии изчакват близо 8 часа без храна и вода, а някои се заканиха да оставят чувалите с бюлетините и да си тръгнат. Повечето споделят, че се чувстват изморени и изнервени.

Към 07:00 часа тази сутрин са били обработени около 40% от протоколите от 759 секции. Данните показват 25,5% за „ГЕРБ-СДС“, 17,7% за „Има такъв народ“, БСП – 14%, „Демократична България“ – 9,67% и за „Воля“ и НФСБ – 4,62%.

В зала „Бойчо Брънзов“ не се допускат повече от 100 души едновременно. Първо са пристигнали протоколите от COVID секциите и от тези за карантинираните. Те са били обработвани в отделно помещение извън сградата. Забавило се е пристигането на протоколите от редовните секции.

Автобусите изчакват на Морска гара, защото залата се намира до УМБАЛ-Бургас и там не може да се спира заради линейките. От РИК се надяват до късния следобед да бъдат обработени всички протоколи.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments