Авария спря водата в Търговище и околните райони: Вижте кога ще се възстанови водоподаването

0
158
Вода
Вода. Снимка: Wikimedia commons

Във връзка с авария на главния довеждащ водопровод от язовир „Тича“ водоподаването към Търговище и няколко околни района ще бъде временно спряно, съобщиха от „ВиК“ ООД Търговище. Инцидентът е настъпил по време на строителни дейности за изграждане на нов водопровод, който осигурява питейна вода за Търговище, Шумен и Велики Преслав.

Жителите на областния център и засегнатите населени места се информират, че водата от язовир „Тича“ ще бъде спряна до приключване на ремонтните дейности. В рамките на планираните мерки за справяне със ситуацията, „ВиК“ предвижда поетапно ограничаване на водоподаването до вътрешната водопроводна мрежа на Търговище и захранваните от системата „Тича“ населени места.

Сред засегнатите райони са кварталите „Малчо Малчев“ и „Въбел“, „Индустриалната зона“, както и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница. От „ВиК“ уверяват, че водоподаването ще бъде възстановено веднага след приключване на ремонтните работи, като възстановяването ще стартира поетапно през нощта на 20 срещу 21 февруари.

Очаква се водоснабдяването на град Търговище да бъде нормализирано след 10:00 часа на 21 февруари, докато водоподаването в засегнатите населени места ще бъде възстановено след 14:00 часа на същия ден. От дружеството предупреждават за възможно кратковременно влошаване на качеството на питейната вода, като уверяват, че ще има непрекъснат контрол от страна на специализираната „Лаборатория за изследване на води“.

„ВиК“ ООД Търговище призовава жителите на засегнатите райони за разбиране и търпение, докато продължават ремонтните дейности и уверява, че се полагат всички усилия за бързото възстановяване на нормалното водоснабдяване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments