Атрактивен турнир по стрийт баскет ще се проведе в Русе

0
18
Турнир по стрийт баскет
Турнир по стрийт баскет. Снимка: Община Русе

Атрактивен турнир по стрийт баскет ще се проведе в Русе. Той ще бъде 3х3 и ще се състои на 17 септември, съобщиха от общината. Организатори на проявата са Спортен клуб по баскетбол „Дунав-Русе-2016“ и Фондация „Русе – град на свободния дух“ в партньорство с Българска баскетболна лига.

Фестивалът ще се проведе в двора на Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“, където ще бъдат монтирани две специализирани игрища за стрийт баскетбол.

Фестивалът е насочен към младите русенци, желаещи да спортуват. Записването ще се извършва във възрастовите групи: момичета до 15 години, момичета над 15 години, момчета до 13 години, момчета до 15 години, момчета до 18 години и момчета над 18 години. Продължителността на една среща ще бъде 10 минути или до отбелязване на 21 точки. Всеки отбор ще се състои от трима състезатели и една резерва. Мачовете ще бъдат на принципа на директната елиминация.

Фестивалът ще бъде съпроводен с конкурс по стрелба от тройката и конкурс по забивки с атрактивни награди. Предвиден е също атрактивен музикален съпровод, както и коментари, и интервюта на живо с известни спортисти.

Записванията могат да се правят на следния линк към сайта на FIBA 3×3: https://play.fiba3x3.com/events/7c2cbc67-727f-4289-a9d4-9bca5c334d67

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments