Атанасов: Дестабилизацията на политическата обстановка у нас е победа за руснаците

1
12
Атанас Атанасов
Атанас Атанасов. Снимка: Фейсбук

Дестабилизацията на политическата обстановка в България е някакъв вид победа за руснаците, заяви ген. Атанас Атанасов от “Демократична България” /ДБ/. По думите му това, което се случва на политическата сцена у нас обслужва руски интереси. Той коментира пред „NOVA“:

“Голяма част от ефектите на войната върху Европа, и съответно върху България, дават своето отражение. Русия има интерес да бъде пробита евроатлантическата общност и най-слабото звено се оказа България.”

Ген. Атанасов. е категоричен, че “някои от играчите, които участват във вътрешнополитически аспект“ може даже да не са разбрали за това.

“Имам притеснения за българските национални интереси! За да получим 4 млрд. подкрепа до декември по Плана за възстановяване, трябва да бъдат променени 22 закона. Ако няма парламент до тогава, ние не можем да изпълни тези условия за реформи и няма да получим тези пари”, обясни ген. Атанасов. Той продължи:

“ДБ сме последователна и лоялна политическа сила. Ние смятаме, че настоящото правителство е изключително полезно за България, затова сме участвали в съставянето му и в неговата подкрепа. Ще се опитаме да направим необходимото да бъде задържано. Вторият ми страх е, че би могло у нас да има преформатиране на политическото пространство и да се получи мнозинство, което да поиска излизане на България от НАТО и ЕС. Това не трябва да се допуска.”

Атанасов смятам, че трябва да се търси подкрепа за настоящото правителство и извън настоящото мнозинство.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Тодор
Тодор
7 месеци по-рано

Тоя пак не си е пил хапчетата