Астероид колкото небостъргач ще премине покрай Земята

0
85
Астероид
Снимка: Pixabay

Астероид, сравним по размер с някои от най-високите сгради в света, ще премине на безопасно разстояние от Земята, според информация, предоставена от Асошиейтед прес. Астероидът, известен под обозначението 2008 OS7, е с диаметър вариращ между 210 и 480 метра, което го прави сравним с Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк и Уилис тауър в Чикаго.

Разстоянието, на което астероидът ще премине, е около 2,7 милиона километра от нашата планета, което е седем пъти повече от дистанцията между Земята и Луната. Специалистите от Центъра на НАСА за изследване на близки до Земята обекти подчертават, че няма никакъв риск от сблъсък с планетата.

Астероидът 2008 OS7 беше открит през 2008 година и след днешното му преминаване, не се очаква да се приближи отново към Земята до 2032 година. При следващото си посещение, той ще остане на значително по-голямо разстояние от нашата планета – около 72 милиона километра.

Тези събития отново подчертават значението на непрекъснатото наблюдение и изследване на космическите обекти, които се приближават до нашата планета, и акцентират на важността на глобалните усилия за осигуряване на надеждна защита от потенциални астрономически заплахи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments