Асен Василев ще бъде поканен в комисията за разследване на корупция в Агенция „Митници“

0
59
Асен Василев
Асен Василев. Снимка: Министерство на финансите

Представители на Софийска градска прокуратура, Държавна агенция „Национална сигурност“, Комисия за противодействие на корупцията, бившето ръководство на Агенция „Митници“ и Асен Василев са сред гостите, които се очаква да бъдат поканени за изслушване във временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“.

Днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обясни на народните представители, че Асен Василев го е питал защо не назначава за директор на Областната дирекция на МВР в Хасково Недан Хаджиев, а той от своя страна му е отвърнал, че това нямам как да стане на този етап.

Стоянов допълни, че проверява дали е имало сигнали и оперативни дела срещу вече бившия главен секретар Живко Коцев, както и дали обвинените за участие в престъпна група за контрабанда, изпиране на пари и корупционни престъпления се споменават в сигнали от партньорски служби. Стоянов пое ангажимент да провери дали Коцев е декларирал получаването на скъп подарък – часовник, както се изисква по закон.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments