Асен Василев разпореди проверка на дейността на АДФИ

0
77
Асен Василев
Асен Василев. Снимка: Министерство на финансите

Служебният министър на финансите Асен Василев разпореди проверка на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/. Одитът се прави след постъпили сигнали за нарушения, включително и при предоставянето на държавен имот, съобщиха от финансовото ведомство. Става въпрос за почивна база в курортен комплекс Албена. Тя е била дадена за стопанисване на сдружение с нестопанска цел „Асоциация на експертите по финансов контрол в България“, основано на 10 август 2020 г., както и за стартирани обществени поръчки от АДФИ за ремонт на почивната база, след предоставянето й на Асоциацията.

Проверката е разпоредена във връзка с невъзможността министър Василев да получи обяснения от директора на АДФИ Георги Начев, тъй като същият още при встъпването в длъжност на министър Василев е представил болничен лист за домашно лечение до 17.06.2021 г., но не може да бъде открит на адресната си регистрация.

Повече от едномесечното отсъствие на директора на АДФИ в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции, съобщиха още от МФ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments