Арман Бабикян: Тези, които подценяват скромната разлика в София, пак ще сбъркат

0
46
Арман Бабикян
Арман Бабикян. Снимка: Facebook

Журналистът Арман Бабикян е категоричен, че тези, които подценяват малката разлика на балотажа за кмет в столицата, ще сбъркат. В свой коментар в социалната мрежа Facebook той обясни на какво според него се дължат тези толкова близки резултати на Васил Терзиев и Ваня Григорова в неделя. Публикуваме го без редакторска намеса:

„Tези, които подценят тази скромна разлика от 4 хиляди гласа, пак ще сбъркат, ако решат, че няма такова нещо, което видяха, защото вече са победили. Ще сбъркат втори път.

Очевидно има явление. То се развива под носа ни. И нямат отговори. Това са едни обществени процеси, които не могат да бъдат пренебрегвани.

Ще опитам да дам кратката версия. Имахме двама кандидати, които ужасяващо си приличаха. Два костюма, които се разхождаха, които разказваха едни и същи клишета. Приличаха на дестилирана вода. Нямаха човешки образ. Имаше два чат бота, които гледах. Визирам Антон Хекимян и Васил Терзиев.

Докато при Григорова, която, следейки смисъла на нейните политически послания, под никаква форма не бих приветствал като кмет на столицата, приличаше на хуманоид. С нея можеш да се скараш сериозно, да крещиш, да викаш, да се съгласиш, но спориш с човек. Има образ, има плътност това нещо. Има искреност в комуникацията, разбирате ли?

Не се разхожда един правилен костюм, който казва едни правилни клишета едно след друго.

Четири хиляди гласа разлика. Разбирате ли колко малко е това?

Когато Борисов каже „кандидатът на кабинета“, той те целува, за да те убие. Но те не умеят да слушат как говори Борисов. Появиха се веднага три весели физиономии и казаха „Е, най-после взе правилното решение“. Те наистина не умеят да слушат Борисов. Не мога да цитирам Кирил Петков съвсем буквално, но нещо подобно. А той много внимателно каза това, което би засегнало Терзиев.

Аз бих задал въпрос на десницата – Смятат ли, че лидерите им, които правят всичко по силите си, за да съсипят градската десница, не е време да си подадат оставката и тя да бъде приета, а не да бъде играна пред журналисти. Защото този вид десница обича само себе си, единствено и само себе си. Тя е склонна да влезе в коалиция с Нинова. Склонна е втори път да влезе в коалиция с Борисов, но никога не е склонна да събере дясно мислещите и да говори с тях.

Ще видите весела комедийна пиеса преди евроизборите, за да видите например в кое политическо семейство ще се кандидатира Продължаваме промяната. Може да започнете да приемате залози.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments