Арестуваните лекари са изготвяли фалшиви ТЕЛК решения

3
2808
Лекар
Лекар. Снимка: МОН

Арестуваните 3-ма председатели на ТЕЛК и 4-ма посредници при спецакция по образувано досъдебно производство за организирана престъпна група /ОПГ/, са правили фалшиви ТЕЛК решения, обяви по време на извънреден брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров. По думите му те са лекари, които участват в ТЕЛК комисии и посредници.

Групата е действала на територията на столицата. Арестуваните са работили в 3 болници. Акцията по задържането им е била подготвяна в продължение на година.

По време на брифинга стана ясно, че държавният бюджет е бил ощетен с милиони левове. Към момента се извършват процесуално-следствени действия.

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов разкри, че разследването може да продължи и с проверка на шефове на болници.

Според информация на „БНР“ едно от лечебните заведения, в които е проведена акция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в София. Парите, плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били спрямо социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иванка
Иванка
1 година по-рано

Tова е безобразие, и грях. Заради това на истинските болни дават по-нисък процент нетрудоспособност за да им платят.

Любка
Любка
1 година по-рано
Reply to  Иванка

Лекарите са търговци

Гост
Гост
1 година по-рано

Сега ли се сети МЗ че има фалшиви ТЕЛК – това съм го доказала с ОБЩА ТЕЛК – Ловеч поради което ДПКС В ЛИЦЕТО НА АЛЧО СЕ ОПИТВАХ А да ме унищожат И ДА успяХА- Вземе Йордан Цонев голямото ми 34м2 жилище в Редута Затова трябва да се смажат първо ДПС ГЕРБ БСП и тогава да има промяна