Арестуваха двама македонци, обирали посетители на елитни заведения в Бургас

0
90
Арест
Арест. Снимка: МВР

Задържаха двама македонски граждани за кражби в Бургас. Те са на 50 и 54 години и са задигнали парични суми, които са били съхранявани във връхните дрехи на посетители в елитни бургаски заведения. Дрехите са били оставени без надзор на закачалки или столове, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Мъжете влизали в заведенията под предлог, че са клиенти, оглеждали вътрешността им и небрежно закачали своите връхни дрехи на закачалки в търговския обект. Разглеждали внимателно менюто или водели пространни разговори със сервитьорите, след което ставали и докато вземали собствените си връхните дрехи, преджобвали дрехите на другите посетители. По тази схема е извършена кражба на сумата от 500 долара, 300 лв. и 200 египетски паунда, собственост на 33-годишен софиянец.

Македонците прилагали и втора схема, посредством която в друго бургаско заведение, разположено в к-с „Лазур”, седнали в близост до масата на набелязаната жертва, чието сако било наметнато върху облегалката на стол. Използвайки моментното разсейване и липсата на надзор, македонците успели за преджобят сакото на клиента – 39 годишен айтозлия, като отнели сумата от 240 лева и 195 евро.

Подобни действия чуждите граждани се опитали да приложат и в други бургаски заведения в Централна градска част, но те не се увековечили с успех. След двата „удара” македонците отпътували за София за да прикрият следите си, но са били арестувани. Те са били задържани в столицата заедно с автомобила им „Ауди А 8″. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments