Арестуваха банкерка за източване на 400 хил. лева

0
451
Пари
Снимката е илюстративна, Архив, Министерство на вътрешните работи

Банкова служителка е арестувана от полицията за злоупотреби в особено големи парични размери. По непотвърдена информация тя е управителка на банков клон в Нова Загора. 29-годишната жена е отклонявала суми от сметки на клиенти и ги е прехвърляла към свои лични. Тя е задържана за 72 часа в полицията в Сливен, съобщава „БНР“.

Работата по случая е започнала в края на миналата седмица след получени сигнали от клиенти на банката, каза старши комисар Димитър Величков – директор на OДМВР-Сливен. Според информация на „БиТиВи“ пръв липсата на около 20 000 евро от банковата си сметка забелязва синът на местен бизнесмен. Пари липсвали и от сметката на студент, който искал да изтегли средства, за да плати семестъра си. Родителите му подали сигнал в полицията.

След вътрешен одит на банката е установено, че има неправомерни преводи за около 400 000 лв.

В хода на проведените разследвания в имотите, обитавани от задържаната банкерка, са намерени пари, вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. За случая е уведомена Окръжната прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство. На служителката е повдигнато обвинение. С прокурорско разпореждане й е наложена мярка „Задържане под стража“ за срок до 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане.

От банката изпратиха до „Хоризонт“ официална позиция по случая. Веднага след като е регистрирана нередност от вътрешната банкова система за сигурност и надзор по случая е назначена проверка. Все още се изясняват детайли по случая. Информирани са съответните и отговорни органи, категорични са от банката.

 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments