Apple пуска нов софтуер за отключване на iPhone без лицево разпознаване, дори с маска

0
235
Смартфон
Снимка от Pixabay

Apple тества нова версия на софтуер за iPhone, която ще позволи на потребителите да отключват телефоните си без да се налага да използват технологията за лицево разпознаване Face ID, дори когато носят маска.

Понастоящем потребителите се оплакват, че когато използват маска или друго средство за покриване на за лицето си, за да се защитят от коронавируса, особено когато изпълняват служебни поръчки или излизат навън по друга причина, те не могат да отключат телефоните си с помощта на технологията за лицево разпознаване Face ID.

Когато лицето ви е покрито, iPhone няма да може да се отключи и ще вибрира, а когато изтече времето, в което трябва да го направите, ще ви позволи да натиснете екрана с пръст и да въведете вашия парола.

Сега с пускането на iOS 13.5 beta 3 code, потребителите ще могат да натиснат екрана с пръст нагоре, за да активират своята парола, без първо да чакат да се изпише, че има грешка, когато Face ID не разпознава лицето им.

От Apple все още не са обявили кога ще бъде въведена новата функция, но трябва да се отбележи, че това е първото от двете нови подобрения, предприето от компанията в приноса ѝ в борбата с пандемията от коронавируса.

Освен IOS 13.5 beta 3, ще бъде пуснат и друг софтуер, необходим за приложения за проследяване на контакти, който ще предупреждава хората, ако са били изложени на риск от заразяване при общуването си с някой, който е дал положителна проба за COVID-19.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments