АПИ уверява: Изкърпването на дупките по пътищата със студена асфалтова смес е временно решение

0
26
Закърпване на дупки
Закърпване на дупки. Снимка: АПИ

От петък всички областни пътни управления у нас извършват аварийно запълване на дупките, отворили се по републиканските пътища след снеготопенето и ниските температури през изминалите седмици. Изкърпването се прави със студена асфалтова смес и е временно решение, докато започнат ремонтите по пътищата при трайно затопляне на времето.

Целта е да се запълнят огромните дупки, които застрашават живота и здравето на пътуващите и нанасят щети по превозните средства. С това сравнително бързо решение ще се предотвратят инциденти и материални щети, посочват от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

Предприетите аварийни дейности са по разпореждане на вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов. Те продължават и в момента. Фирмите са работили в събота и неделя, за да се запълнят всички дупки по пътищата в кратък срок.

През зимните месеци със студена асфалтова смес аварийно се запълват дупки и се отстраняват локални повреди по настилката. Изкърпването им ще доведе до обезопасяване на пътните участъци и повишаване безопасността на движение.

През април, след края на зимното поддържане и трайно повишаване на температурите, ще започнат ремонти на компрометираните отсечки.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments