АПИ: 276 машини са обработвали пътищата през нощта

0
136
Зима
Снимка: Архив, Агенция "Пътна Инфраструкура"

276 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през изминалата нощ, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми са работили в денонощен режим, съобщиха от Пътната агенция. Съоръженията и настилките са се обработвали срещу заледяване и хлъзгавост.

Прогнозата на метеоролозите е по високите части в Западна България и Предбалкана, че ще продължат валежите от сняг. В тази връзка Агенция “Пътна инфраструктура” съветва шофьорите, на които им предстои пътуване във високопланинските райони, да тръгват с автомобили, които са подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция и да не предприемат рискови маневри.

За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно и затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Пътната агенция предупреждава, че движението може да се блокира от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Поради падналата късно снощи скална маса е бил затворен за движение участъкът от път II-16 Своге-Ребърково, в района на Елисейна. Обходният маршрут за трафика е по път I-1 Ботевград–София. Направен е оглед и алпинисти ще обрушат и обезопасят ската. Ще бъдат премахнати скалните късове, които от преовлажняването от снеготопенето и дъждовете в последните дни има опасност да се срутят. Геолози също ще огледат терена преди да се възстанови движението в отсечката в следващите часове.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на телефон: 0700 130 20.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments