Апелативният съд-Варна потвърди ареста на мъжа изнасилил малолетна

0
200
Малолетно момиче
Снимка: Pixabay

Варненският апелативен съд е потвърдил определение на Разградския окръжен съд, с което е бил задържан под стража обвинен в изнасилване на малолетна, съобщиха от ведомството.

Срещу 31-годишния Кристиян П. е било повдигнато обвинение за това, че в периода от април до 30 септември тази година в гръцкия град Патра и в Разград, в условията на продължавано престъпление, се е съвкупил с ненавършило 14 години момиче. Той е упражнил принуда със сила и заплаха. Според защитата, наложената мярка за неотклонение е несъразмерно тежка, защото авторството на деянието е под въпрос.

Представителят на Апелативната прокуратура обаче смята, че доказателствата обосновават предположението, че е извършил престъплението, за което е привлечен. Апелативен съд–Варна прецени, че към настоящия момент преките гласни доказателства в показанията на двама свидетели и експертна справка обосновават извода за съпричастност на обвиняемия.

Съдът определя като неуспешен опита на защитата да внесе съмнение в достоверността на показанията на малолетната свидетелка. Обоснован е и изводът на първата инстанция за реален риск от укриване на обвиняемия. Той не пребивава трайно на адреса си в Разград и често пътува зад граница. С тези съображения втората инстанция потвърди определението на Разградския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо Кристиян П.

Съдебният акт на Апелативен съд–Варна не подлежи на обжалване.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments