Антон Златанов, „Гранична полиция“: България е готова да влезе изцяло в Шенген

0
79
Антон Златанов
Антон Златанов. Снимка: МВР

„България е напълно готова да влезе в шенгенското пространство. Единствената причина още да не се е случило е ветото, което Австрия наложи. Лично смятам, че това беше несправедливо“, заяви пред „БНТ“ главен комисар Антон Златанов, директор на ГД “Гранична полиция”. Той уточни:

„Основната част в Пакта за миграция касае по-бързото разглеждане на молбите за хуманитарен статут и други подобни, които са извън полето на на нашата работа по границата.“

По думите му въвеждането на единна система за цяла Европа ще улесни преминаването и проверките. Тази система ще включва пръстови отпечатъци, портретни снимки и др.

„Така всяко лице ще има биометрични данни е системата и където и да бъде спрян в Европа, ние и всички колеги в Европа ще имаме достъп до една и съща информация, така човекът ще бъде идентифициран по-лесно“, обясни главен комисар Антон Златанов. По думите му миграцията много е намаляла, защото “Гранична полиция” вече в пълен състав и служителите са оборудвани с необходимите средства.

Комисарят коментира и модернизирането на граничните ни пунктове:

„Границата ни е умна, оборудвани сме със съответните средства за видеонаблюдение и сензорни линии. Вече е пусната обществената поръчка за още 110 км. граница. Очакват се оферти от фирмите, които ще участват. Нашите граници с нищо не се различават от тези в Европа и по света.“

МВР въвежда нови високоскоростни автомобили за пътен контрол

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments