Антон Кутев: Обществото няма нужда от нови политически проекти

0
7
Антон Кутев
Снимка: Антон Кутев, Фейсбук

Обществото няма нужда от нови политически проекти, смята говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. Той е категоричен, че няма как да участва в нов проект, тъй като е член на БСП от 20 години, член е на Националния съвет и на Изпълнителното бюро. В ефира на „NOVA“ той отбеляза:

„Според мен проблемът е не, че някакви хора уговарят структурите, а че някои структури са доста готови да подкрепят друг проект. Нинова пак се опитва да прехвърли вина върху някакви хора, които са й виновни.“

Големият проблем на БСП е до каква степен е готова да мотивира хората за подкрепа, посочи Кутев. Той обясни, че ако част от гласоподавателите не са готови да подкрепят партията и са се насочили към друга, проблемът не е техен, а на ръководството на БСП.

„На мястото на ръководството на партията аз бих се съсредоточил върху това какво правя, а не върху това да обвинявам други хора за собствените си провали. Надявам се, че на тези избори БСП най-накрая ще спре спада надолу. (…) Има шанс в момента. Само преди година и половина изкарвахме реални 1 милион гласа, сега – 360 000. Дали гласовете ще тръгнат нагоре или надолу, това е въпрос на добро управление. 360 000 гласа – това е под минимума. Ядрото не е гласувало за БСП. Възможността да сме минали през дъното и да тръгнем нагоре е реална“, сподели Кутев.

Президентът трябва да определи какъв ще е съставът на следващото служебно правителство, добави Кутев. По думите му от следващия премиер зависи дали ще бъде пак говорител и определи работата на сегашното служебно правителство като „много силна“.

Кутев прогнозира, че няма да има проблеми с организацията и провеждането на изборите: „От разговорите с Централната избирателна комисия разбрахме, че могат да бъдат доставени още 1000-2000 машини, които да дублират гласуването в най-големите секции.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments