Анонимна „Бре, Петрунко“ озвучава автомобилен клип

0
979
Снимка: Лауренциу Гарофеану
Снимка: Лауренциу Гарофеану

През последната седмица в социалните медии се завъртя публикация на сайта BG-Voice.com, представяща рекламен видеоклип на Мерцедес Бенц, озвучен с ремикс на прочутата българска народна песен “Бре, Петрунко” в аранжимент на Емил Струнджев. Публикацията за жалост е пълна с неточности и неясноти, и това не е официална реклама на автомобилната компания.

Макар и да не можем да потвърдим чий е ремиксът, аранжиментът със сигурност е класическият аранжимент на Филип Кутев в изпълнение на aнсамбъл “Филип Кутев” в първата половина на песента и Перуника Трио във втората половина от 3:50 минута нататък.

Перуника Трио работят в Лондон и песента е техен запис от дебютния им албум Introducing Perunika Trio, издаден и разпространен в цял свят от музикалната компания World Music Network през 2008.

Kлипът е публикуван в InCentre, видеоканал в YouTube, и е видян над 7 милиона пъти. Нито един от изпълнителите не е назован, а в коментарите към клипа коментират безброй българи, които не знаят кой изпълнява песента, която е такава причина за вълнение и гордост.

Каним ви да видите клипа и да оставите своите коментари и подкрепа за изпълнителите, които правят запознаването с нашия фолклор зад граница възможно!

Повече за Перуника Трио можете да научите от техния официален yебсайт: www.perunikatrio.com и от страницата им във Фейсбук: www.facebook.com/Perunika.Trio

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments