Анита Мейзер влиза в затвора за две години

0
105
Върховен касационен съд
Снимка: Върховен касационен съд

Върховният касационен съд (ВКС) реши окончателно Анита Желева, известна като Анита Мейзер, да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ в размер на 2 години. Присъдата е намалена от 3 на 2 години. Наложена е и „глоба“ в размер на 4 000 лв.  Тя ще трябва да плати и 100 000 лева на близките на бившия си мъж. Решението е окончателно.

Анита Мейзер бе въведена в сливенския затвор преди пет дни, но преди това има година и девет месеца в предварителния арест. По този начин тя ще лежи около три месеца в затвора за убийството по непредпазливост на съпруга си Николай Димов.

По отношение на оплакването на подсъдимата относно необходимостта от прилагане на института на условното осъждане, върховните съдии не намират основания за уважаването му. Тричленният състав на ВКС споделя тезата на въззивната инстанция за необходимостта от преценка на обстоятелството, че са извършени две престъпления, пише „Нова телевизия“.

„Това по чл. 304а НК (предлагане на подкуп на полицейски орган) не само е тежко такова, но то е рушащо държавността и вярата на обществото в добросъвестното изпълнение на професионалните задължения на държавните органи“, категорични са върховните съдии.

Припомняме, че Анита Мейзер бе обвинена, че на 14 август 2016 г. в град Варна е причинила по непредпазливост смъртта на Николай Славов Димов. По същото време е предложила и подкуп от 30 000 евро на полицейски орган, за да не я задържи при налични данни за извършено престъпление.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments