Анита Мейзер влиза в сливенския затвор

0
290
Затвор Сливен
Снимка: Главна дирекция Изпълнение на наказанията

Анита Желева, публично по-известна като Анита Мейзер, е задържана и ще изтърпи присъдата си в сливенския затвор. С влязло в сила решение от 11.02.2019 г. във Върховна касационна прокуратура е приключило наказателното производство срещу нея.

Мейзер бе призната за виновна по две обвинения – за подкуп и за причиняване по непредпазливост на смъртта на нейния съпруг, като за всяко от тях съдът е преценил за справедливо да определи наказание лишаване от свобода в размер на две години, съобщиха от прокуратурата.

По правилата на групирането на наказания е определено Мейзер да търпи лишаване от свобода за срок от две години при общ режим в затвора Сливен. Наложена ѝ е и глоба в размер на 4000 лв. Уважен е граждански иск в размер на 100 000 лв., съобщават още вестник „24 часа“.

Припомняме, че Анита Мейзер бе обвинена, че на 14 август 2016 г. в град Варна е причинила по непредпазливост смъртта на Николай Славов Димов. По същото време е предложила и подкуп от 30 000 евро на полицейски орган, за да не я задържи при налични данни за извършено престъпление.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments