Аниматор от България ще представи проекта си в Сан Франциско

0
17
Снимка: Пиксабай
Снимка: Пиксабай

Боряна Иванова ще представи своята поредица от късометражни анимационни филми наречена „Masters of Survival“ на 28 март в „Delancey Street Theatre“, Сан Франциско. Освен създател на поредицата българката е и неин продуцент, а финансирането и реализирането на проекта са направени от световноизвестното германско дигитално студио UFA.

Рисуваната на ръка анимация има за сюжет трагичната, но и вдъхновяваща на моменти история на десет бежанци. Всеки филм разказва историята на един човек, който е принуден от обстоятелствата да остави досегашния си живот и да започне ново начало. Филмите са показвани на редица международни фестивали и са били прожектирани в престижния „Дом на световните култури“ в Берлин, Германия.

Боряна учи анимация докато израства в България, а след това довършва образованието си в Холандия. В продължение на няколко години работата й я отвежда в Испания, Южна Африка, Германия и САЩ. В момента живее между Берлин и Калифорния.

Сред последните й проекти е анимационният сериал „Futureville“, който се опитва да хвърли различен поглед към новите технологии и влиянието им в живота на съвременния човек. „Благодарение на отворения към зрителите сюжет ние им даваме възможност да си взаимодействат с разказа и да определят как да се развие историята, тъй като има алтернативен край за всеки един епизод“, разказва по-подробно за сериала тя.

В последните години Боряна работи с медийни компании и общности по целия свят. Отскоро тя се вълнува и от въпроса за жените в киното и става част от обществото „Бъдещето на киното“, чиято цел е чрез технологията на виртуалната реалност като ново средство за разказване на истории да се върви в посока на изкореняване на предразсъдъците във филмопроизводството.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от