Ангелкова се срещна с туристическия бранш

0
185
Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с туристическия бранш
Снимка: Искра.бг.

Днес в Бургас се проведе втората среща на туристическия бранш, на която присъства министърът Николина Ангелкова, пише „Дарик“. На нея ресорният министър заяви, че се подготвя голям инвестиционен форум в Слънчев бряг на 31 май. По думите ѝ, събитието ще събере представители на най-големите хотелски вериги в света, представители на инвестиционни фондове и политици.

Според министър Ангелкова е твърде рано за прогнози за лятото и може да се създаде представа само от данните, които включват ранните записвания, но така те пак няма да бъдат коректни.

„Фалитът на „Еър Германия“ и последващият фалит на друга, малка полска компания, ще окаже влияние на туризма у нас. Опитваме се да привлечем туроператорите и се надяваме, че ще успеем да се доближим до нивата от миналата година“, обясни Ангелкова.

„За нас в важно да развиваме не само културно-историческия туризъм в България, но и конгресния. Това ще ни даде възможност да разширим крилете на летния туристически сезон, а и не само. Срещата, която организираме в курортния комплекс Слънчев бряг, ще бъде изцяло насочена към инвестициите в туризма. Тя ще съвпадне и с 60-тата годишнина на най-големия ни туристически комплекс по Черноморието“, каза министър Ангелкова.

Има лек спад в броя на чуждестранните туристи – с около 3,5% от началото на тази година твърди Министерството на туризма. В същото време обаче се наблюдава ръст на нощувките.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments