Ангелкова: Копривщица е център на културно-историческите дестинации

1
126
Министър на туризма Николина Ангелкова
Снимка: Министерство на туризма

„Трябва да помним делото на нашите предци, на българите, които са оставили живота си за свободата на нашата родина. Именно за техния дух и дело трябва да разказваме, да показваме на нашите деца и на гостите на България. Копривщица е център на културно-историческите дестинации, създадени от Министерството на туризма за популяризиране на историческите ни места.“

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на честванията посветени на 143 години от обявяването на Априлското въстание в Копривщица.

„Дълбок поклон пред делото на нашите предци, нека се радваме на това, което имаме и да градим бъдеще за децата си“, обърна се министърът към жителите на Копривщица и хилядите гости на героичния град.

Министър Ангелкова коментира и случая с хотел в Русе, където група деца бяха настанени при лоши условия, така:

„Държим на качеството на българския туристически продукт, безкомпромисни сме към всеки, който руши имиджа на дестинация България. В такива случаи се действа изключително безкомпромисно в такива случаи. По мое разпореждане стартира процедура за отнемане на звезди на 4 звездния хотел – ще бъдат отнети поне две. Поискано е и запечатване на помещенията, които не стават за използване.“

„Продължаваме да следим и преди началото на летния сезон се планират масови проверки в цялата страна, за да няма подобни случаи. По принцип качеството на услугите, които се предлага в 4 и 5 звездните хотели у нас е много добро“, добави министър Ангелкова.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иван
Иван
3 години по-рано

Център…..без транспорт от и до!! Един автобус няма до гарата дори!!