Ангел Найденов: 49-ото НС има повече шанс да състави кабинет спрямо предното

0
74
Ангел Найденов
Ангел Найденов. Снимка: БСП, Архив

Бившият министър на отбраната Ангел Найденов смята, че шансовете да се състави кабинет в момента са по-големи спрямо при предишния парламент. Според него има повече основание, в това число и в хода на дискусиите да се очаква, че може да бъде постигнато съгласие и обединяване на двете коалиции за формулата на този кабинет. Той може да бъде формулиран като надпартиен, експертен, кабинет на спасението. По думите му нетърпимостта на двете коалиции към служебното правителство е по-голяма спрямо различията помежду им.

Найденов поясни в ефира на „NOVA NEWS“, че не вижда необичайни неща в сроковете, в които е било свикано 49-ото Народно събрание и сроковете, в които се провеждат консултациите при държавния глава. Той клони към втория мандатоносител, че ще се справи със съставянето на кабинет и поясни:

„Не мога да гадая по отношение на личностите, но виждайки академик Николай Денков, вероятно той би бил една от силните фигури, на която ще се разчита за съставяне на кабинет.“

На въпрос за модернизацията на армията, повишението на разходите за отбрана, боеприпасите и подкрепата за Украйна той отвърна, че ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната-Демократична България“ споделят еднакво мнение.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments