Ангел Джамбазки се срещна с Виктор Орбан и Матеуш Моравиецки в Брюксел

0
36
Среща
Среща. Снимка: Ангел Джамбаски

Българският представител в Европейския парламент /ЕП/ Ангел Джамбазки се срещна с премиера на Полша и министър-председателя на Унгария. Тема на дискусията бе миграцията в Европа.

Срещата беше организирана от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП, след като белгийската полиция прекрати събитие, на което той заедно с Орбан и Моравиецки трябваше да присъстват.

Орбан и Моравицки се обединиха около позицията, че в ЕС са нужни структурни промени относно механизма за вземане на решения. Централна тема в рамките на дискусията бе миграцията, по която Европейските национал-консерватори са единни и обединени.

Безценна бе експертизата на г-н Легери, който като бивш директор на ФРОНТЕКС има пряк поглед върху проблемите в политиката за миграция, водена от Европейската комисия. Той изрази тезата, че години наред Европейската комисия /ЕК/ е насърчавала безразборната миграция към Европа, посредством сложна мрежа от НПО и неясни правни принципи като „нелегалното връщане“.

„Припомням, че това събитие беше организирано в Европейския парламент след като белгийската полиция, насъскана от кмета на столичния регион Сен Жос, забрани тя да се проведе в конферентен център в същия регион. Въпросният кмет между другото се казва Емир Кир и е турски ултранационалист, който дори преди две години беше изключен от социалистическата партия заради близките си връзки с членове на турската Партия на националистическото действие, която е тясно свързана с терористичната организация „Сиви вълци“. Ясно е защо той иска да цензурира националисти от цяла Европа“, заяви Джамбазки.

В рамките на срещата присъстваха национално-консервативни евродепутати от цяла Европа, като всички бяха шокирани от бруталната цензура, наложена с помощта на белгийските власти

Димитър Главчев: Без компромиси при всички сигнали за купуване на гласове

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments