Андрей Янкулов: Не може доказателства за главния прокурор да са във властта подчинените му

0
39
Андрей Янкулов
Андрей Янкулов. Снимка: Facebook

„Веществени доказателства, касаещи главния прокурор, повече от логично е да не се намират във фактическата власт на прокурори, които са му малко или много подчинени”.

Това заяви адвокатът и старши правен експерт в „Антикорупционния фонд“ Андрей Янкулов пред „NOVA“. По този начин той коментира опасенията, че може да изчезнат доказателства за корупция и влияние в съдебната система у нас.

Адвокатът уточни, че те са били събрани от имоти на Петьо Петров-Еврото в България и Гърция, като първите се намират във Върховния касационен съд, а вторите в Софийската районна прокуратура. По последна информация съдия Даниела Талева, която е прокурор по разследване на главния прокурор или негов заместник, ги е изискала от Софийска главна прокуратура.

Според Андрей Янкулов съществуването на „някакви нормативни правила“ за боравене с веществени доказателства не е гаранция, че няма да възникнат проблеми при самото им съхранение. По думите му не е невъзможно нещо да изчезне, да се повреди или да бъде заменено.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments