Андрей Янкулов: Много руснаци вече не приемат собственото си знаме, а какво остава за нас

1
314
Андрей Янкулов
Андрей Янкулов. Снимка: Facebook

„Трябва да намерим друг начин за почитане ролята на Русия и загиналите руснаци за Освобождението ни, който да изключва развяването на руския флаг“.

Това написа във Facebook адвокат Андрей Янкулов от „Антикорупционен фонд“ по повод днешния конфликт дали на празника 3 март трябва да се развяват национални знамена. По думите му голяма част от руснаците вече се отричат от своя флаг, тъй като по този начин изразяват позицията си срещу войната. Публикуваме и останалата част от коментара му без редакторска намеса:

„Днес, когато Русия води непредизвикана агресивна война срещу Украйна, отрекла е всички ценности на цивилизацията, от която сме част, като върховенство на правото и права на човека, обявила ни е за неприятелска страна и какво ли още не, да веем нейното знаме на Шипка е проява на пълна неадекватност, стигаща до безумие.

Дори самите руснаци, които са против войната, вече не приемат собственото си знаме, какво остава за нас?

Политически и обществен консенсус срещу войната нали уж имаме – защо тогава няма консесус срещу налагането на символите на днешната руска държавност? И то на българския национален празник!

Ако това се явява скрита проява на подкрепа и за днешната руска политика, то честно би било просто да стане открита, а не да се маскира през прояви на историческа благодарност.

Честит празник!“

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Харисън
Харисън
1 месец по-рано

Срамота е да пускате такива личности на трети март.