Анализатор: Пропуснахме възможността да получим модерни танкове срещу нашите, които да дадем на Украйна

0
45
Войната в Украйна - щети.
Войната в Украйна - щети. Снимка: Пиксабей

Анализаторът Илиян Василев написа публикация в социалната мрежа Facebook по повод решението на САЩ и Германия да предоставят танкове на Украйна. Според него България е пропуснала възможността да даде на Киев своите, срещу което да получи модерни такива. Илиян Василев е бил Василев е бил извънреден и пълномощен посланик на страната ни в Руската федерация от 2000 до 2006 година. 

Публикуваме целия му анализ без редакторска намеса:

„Пропуснахме възможността за получим модерни танкове, срещу нашите, които да дадем на Украйна. Пропуснахме възможността да сменим ПВО системата срещу модерна Пейтрийт. Сега пропускаме и възможността да сменим МИГ-овете си за Ф-16 – Нидерландия е готова да ги даде на Украйна.

Локхийд Мартин, от които чакаме нашите самолети, преди няколко часа обяви, че е готова да предостави на Украйна Ф-16.

След няколко години ще дадем на скрап.

А това са милиарди – нетни загуби.

Това към сметката на пленената от корупция и безмозъчно русофилство държава по върховете.

Проблемът е, че русофилите, начело с Радев, нямат нужда от армия, способна да зависи и най-вече противостои на Русия – за тях дилемата е по-добре да няма армия, за да оставим България беззащитна, ако от Кремъл тръгнат да ни освобождават.

По същата причина пречат да помагаме пълноценно на Украйна, защото знаят, че победата й ще се обърне в загуби на привилегии и позиции в България.

Трябва да се премахне институцията служебно правителство, защото президентът става диктатор и прави политики, без контрол, за които нито някой е гласувал, нито може някоя друга власт да балансира.

Вие не сте гласували за Радев, който блокира развитието ни…“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments