Али Умарпашаев е на полуфинал в Загреб

0
46
Али Умарпашаев
Али Умарпашаев. Снимка: БФ Борба

Али Умарпашаев е на крачка от финала на европейското в Загреб, съобщиха от БФ Борба.

В категория до 74 кг на свободния стил натурализираният у нас чеченец, записа вероятно най-бързата победа на първенството, като в 9-та минута ефектно тушира Малик Амине /Сан Марино/. При падането съперникът му се контузи и трябваше да получи лекарска помощ на тепиха. Треньор на тима от Сан Марино е легендарният Сергей Белоглазов, двукратен олимпийски шампион и 6 пъти №1 в света, който след края на срещата поздрави нашия борец.

На четвъртфиналите Умарпашаев се справи и с Мичел Финесивлър /Израел/, трети от Евро 2021, с 4:3. А за място на финала ще спори с един от най-класните борци в категорията Франк Чамизо /Италия/, бронзов олимпийски медалист от Рио 2016, двукратен №1 в света и четири пъти европейски шампион.

В тежка категория до 125 кг Георги Иванов стартира с убедителна победа с 8:1 срещу молдовеца Александър Романов, но на четвъртфинаите европейският шампион до 23 г. не успя срещу опитния унгарец Даниел Лигети, носител на 4 медала от европейски първенства, като отстъпи с 1:8.

Дебютантите в отбора ни Ивайло Тисов /61/ и Илия Христов /86/ загубиха в първите си срещи и отпаднаха. Тисов падна от Николай Охлопков /Румъния/ с 0:10, а Христов отстъпи с 1:2 от руснака състезаващ се за Испания Таймураз Наскидаева, трети на световното през 2018.

Полуфиналните схватки започват от 18:00 часа, а финалите са от 19:00 часа. Тогава за титлите ще спорят Микяй Наим /65/ и Рамазан Рамазанов /70/, а Георги Вангелов /57/ ще излезе за бронза.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments