Александър Симов: БСП трябваше да осигурява територия на диалог в Народното събрание

0
18
Александър Симов
Александър Симов. Снимка: БСП

Бившият депутат от БСП Александър Симов каза, че от 4 април насам партията е показала своите най-силни качества, а именно, че е територия на диалога, политическа сила, която търси мостове, партия на здравия разум.

Симов подчерта още пред „БНТ“, че е добре да се гласува за новото, но вече се е видяло, че те не успяват да се разберат помежду си. Затова се е наложило именно БСП да им осигурява територия за диалог. Политикът е на мнение, че това, което се случва в момента, е шансът на БСП. А избирателите в България са показали, че са мъдри.

На предстоящите на 14 ноември избори БСП ще се бори да получи най-доброто възможно представителство в следващото Народно събрание. Според Симов именно те са алтернативата за следващия кабинет. Политикът подчерта, че новите партии са се опитали да ги заобиколят, но е станало ясно, че без БСП не може да бъде сформирано мнозинство за съставянето на редовно правителство.

Сега социалистите имат намерение да проведат разговори с онези партии, които са заложили промяната в своите програми. А самата БСП не била партия на диктата.
Симов беше категоричен, че те нямат да поставят условия за получаването на постове и за конкретни имена на министри. Но ще имат такива за политиките, които могат да бъдат провеждани. Така БСП щели да говорят с всички, освен с ГЕРБ и ДПС и в това позицията им е категорична.

Симов коментира и предстоящите избори за нов държавен глава. Той каза, че е бил готов първоначално да счита, че истинският опонент на Румен Радев е Анастас Герджиков. И е бил на мнение, че между Радев и Лозан Панов може да се проведе истински дебат. Но е чул през последните дни именно Панов да казва смущаващи неща. Той е казал, че ГЕРБ са предали естествения си партньор в лицето на „Демократична България“.

Симов подчерта, че социалистите винаги са работили за Румен Радев и напомни, че в Инициативния комитет, който го издигна за втори мандат, има техни представители. Именно БСП е партията, която е намерила настоящия президент преди 5 години и му е дала шанса да стане лидер на нацията.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments