Александър Лазаров ще открие двубоя по тенис срещу Нова Зеландия в Крайстчърч

0
66
Жребий
Жребий. Снимка: Българска федерация по тенис

Втората ракета по тенис на България Александър Лазаров, който е под номер 301 в световната ранглиста, ще открие мача срещу Нова Зеландия, съобщиха от родната федерация. Той ще се изправи срещу първата им ракета Аджийт Рай, отреди тегленият днес жребий за срещата. Тя е за влизане в Световната група I на турнира за купа „Дейвис“. 

Жребий
Жребий. Снимка: Българска федерация по тенис

Във втория сингъл един срещу друг ще се изправят първата ни ракета Димитър Кузманов (№192 в световната ранглиста) и вторият избор на новозеландците Рубин Стейтъм (№476).

Програмата в неделя ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Майкъл Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (№132 на двойки). Следват синглите между първите ракети Кузманов и Рай и между вторите – Лазаров и Стейтъм.

Мачовете започват в събота в 01:00 часа българско време.

При успех България ще постигне историческо класиране за Световна група I
за Купа „Дейвис“.

Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Валентин Димов коментира последните новини около националите за сайта на
Българска федерация по тенис.

– Успяхте ли да се аклиматизирате?

– Настроението е много добро. Момчетата успяха да се аклиматизират, намират се в много добра форма и са изключително позитивно настроени. Всички са готови да се раздават на 100 процента за България. Със сигурност аклиматизацията не беше лесна. Часовата разлика с България е много голяма. Днес температурата е 33 градуса, а в България е зима. Смятам, че всички в отбора вече са се аклиматизирали много добре. Готови сме за този решителен мач.

– Александър Лазаров ще играе в първата среща на сингъл. Има ли това някакво значение?

– Последните години винаги започвахме с Димитър Кузманов в първия мач. Този път ще стартираме с Алекс Лазаров. Не смятам, че това е от толкова голямо значение.

– Какво е мнението ви за Нова Зеландия?

– Нова Зеландия е отбор, който не трябва да бъде подценяван по никакъв начин. Те са сериозен състав с опитни играчи и млади проспериращи състезатели. За Купа „Дейвис“ класирането в световната ранглиста не е от толкова голямо значение. Тук става въпрос за национален отбор и всички трябва да сме много отговорни.

– Доволни ли сте от настилката за игра?

– Настилката е малко по-бавна от очакваната. Голямото предизвикателство е, че има един особен вятър, който постоянно сменя посоката и силата си. Очаква се много голяма подкрепа от тяхната публика, но и от българи, които ще бъдат на трибуните за да ни подкрепят нас.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments