Александър Дунчев: Защо политическият активизъм често води до съдебни дела?

0
115
Александър Дунчев
Александър Дунчев. Снимка: Wikimedia Commons

Природозащитникът и бивш народен представител Александър Дунчев написа пост в социалната мрежа Facebook, в който отчете като грешка търсенето на отговорност от горски директори за проблема с нагласените търгове за дървесина. Публикуваме коментара му без редакторска намеса:

„Точно преди година, в кампанията за повишаване на приходите от дърводобива, неколкократно търсех лична отговорност от горски служители за проблема с нагласените търгове за дървесина. Проблем, който беше по-скоро системен и политически, и бе решен с политически решения на МЗХ.

Ето защо, преосмисляйки проблемите в горското стопанство, оценявам като моя грешка за политически проблеми да се търси лична отговорност от горски директори.

Напълно обяснимо, е че те започнаха да търсят съдебна защита, за да защитят името и достойнството си. Един от тях е бившият директор на ДГС Смолян – инж. Станко Делиянчев, с когото преди дни кръстосахме дебели папки с документи и справки за търгове в Районния съд в Смолян по дело 591/2023 г.

Съзнавайки грешния подход да укорявам администрацията за спорни търгове и пропуснати приходи, а не политическите лидери, в съдебната зала на РС Смолян с категорична позиция се извиних на Станко Делиянчев, че с фейсбук-пост съм замесил неговото лично име в политическата разправия, и че съм цитирал медийна информация за прокурорска проверка, която в крайна сметка не е установила нарушения от страна на директора Делиянчев.

Поднасям своите извинения, както на г-н Станко Делиянчев, така и на други горски ръководители, защото истинската вина за всички проблеми в горите носят най-вече политиците, и отговорност трябва да търсим основно от тях!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments