Александър Дунчев: По Коледа наистина стават чудеса!

0
54
Александър Дунчев
Александър Дунчев. Снимка: Facebook

Природозащитникът Александър Дунчев публикува пост в социалната мрежа Facebook във връзка с Димитър Ватахов и неговия брат от Копривщица. Оказва се, че събарянето на техния овчарник е било спряно поне засега. Каква е историята – вижте в публикацията на Александър Дунчев:

„По Коледа наистина стават чудеса. В последния момент е спряно събарянето на овчарника на Димитър Ватахов и брат му в Копривщица. Поне засега.

Това щеше да е най-черният момент от съвместното ни разследване срещу дървената мафия в района.

Споделям най-инфарктните моменти от разправията между братята и фирмата, наета от бившата кметица да събори селскостопанския навес с площ над 1000 м2. Кой човек (с брадата) мислите, че е представител на тази фирма? Ами същия човек, който е и представител на фирмата, оголила незаконно стотици декари борови и букови гори над възрожденския град според публикации на Биволъ от 2015 г. и 2023 г.

Местният феодал с протекциите на ГЕРБ (в миналото) и ДПС (днес), който 2017 г. щеше да сваля статута на града като „архитектурен резерват“, за да строи ски-курорт на 900 м н.в.

И това щеше да е отмъщението му срещу истинския възрожденец Ватахов, който, подобно на прадедите му преди векове, води война в защита на горите и пасищата на Копривщица години наред, и който имаше смелостта да е редом до мен на всички проверки по незаконните сечища.

Дано има справедливост!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments