Акция на полицията и прокуратурата в Комисията по хазарта

0
45
Полиция
Снимка: Николета Стойчева, Искра.бг

Акция на полицията и прокуратурата в Комисията по хазарта се провежда в момента. Все още не са ясни причините за проверката. Властите не са потвърдили официално за провежданата специализирана акция, предаде „бТВ“.

Тя се случва след внесените промени от „Националния фронт за спасение на България“ /НФСБ/ в Закона за хазарта. Те предвиждат да бъде създаден държавен монопол върху лотарийните игри.

На това се противопостави бизнесменът Васил Божков, който в интервю обяви, че ще бъде отнет един успешен модел. Самият той ще бъде потърпевш от измененията в нормативната уредба, ако те бъдат приети.

Промените, които внесоха от НФСБ, предвиждат лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, да се организират само и единствено от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“.

Освен това управляващите на дружеството ще се назначават съвместно от министъра на младежта и спорта и министъра на финансите. Според вносителите това ще гарантира по-добро управление на средствата.

Аргументът на НФСБ е, че ще се увеличат приходите на „Българския спортен тотализатор“, а оттам ще има и повече средства за професионалния и масовия спорт, защото по закон парите отивам за това.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от