Агресия в Народното събрание: Депутати разтърваваха Митев и Костадинов

0
860
Депутати
Депутати. Снимка: Скрийншот от видео

Депутат от „Продължаване промяната“ /ПП/ се противопостави с лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и така се стигна до агресия и напрежение в пленарната зала. Причината е спор за Закона за досиетата, след като Искрен Митев нарече Костадин Костадинов г-н Копейкин:

„Няколко неща станаха ясни. Стана ясно, че г-н Копейкин продаде хората, купи си къща с техните пари, а парите, които му останаха, си ги обърна в евро.“

Костадинов отговори на микрофона: „На този тъпак ще отида и ще му разбия муцуната!“

Заради боя Кристиян Вигенин, който води заседанието, пусна народните представители в почивка.

ПП „Възраждане“ е готова да се обърне към българския народ и да събере необходимия брой подписи за провеждане на референдум за въвеждане на еврото. Това каза в декларация от трибуната на НС председателят на партията, преди избухването на скандала. Той посочи:

„Истината е, че въвеждането на еврото ще доведе не до богатство, стабилност и просперитет, а до обедняване, инфлация и безработица. Това ще бъде смърт за икономиката, доходите и спестяванията на българския народ. Няма как в една правова и демократична държава десет човека да вземат решение, което засяга съдбините на милиони българи и то не какво да е, а решение, с което се унищожава българската валута.“

Преди това скандали по всички теми от дневния ред на обществото белязаха първия пленарен ден. ГЕРБ атакува политиката на кабинета по справянето с бежанската криза. Споровете продължиха и за приемането на еврото. „Възраждане“ го нарекоха покушение срещу финансовия суверенитет. Третата тема, която скара народните представители, беше закона за досиетата. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments