Агресия в градския транспорт в София: Шофьор напада и обижда пътници

0
427
Тролей
Снимката е илюстративна. Източник: Wikimedia Commons

Агресия в градския транспорт в София. Шофьор на тролей е нападнал и обиждал пътници. За това е сигнализирал един от потърпевшите пред „NOVA“.

Случката се е разиграла на 14 август вечерта на площад „Сточна гара“. Антон Горинов е пътувал в тролея по линия номер 9 около 22:30 часа. Шофьорът обаче е подминал спирката на улица „Поп Богомил“. Когато е спрял на светофара, човек е поискал да се качи, като почукал по стъклото. Тогава шофьорът отворил вратата и започнал да бута, рита и обижда пътника.

Антон Горинов се е намесил и е попитал какво е направил човекът, че да предизвика такова поведение. Водачът се прибрал в кабинката, където е продължил да ругае и обижда хората. Тогава тролеят се е върнал на „Сточна гара“. Антон се е подготвил да слиза, но вратите не се отворили. Шофьорът излязъл от кабинката и му налетял като го нарекъл „мухльо“ и го заплашил с физическа саморазправа.

Нападнатият пътник е подал жалба в Центъра за градска мобилност. В момента обаче шофьорът е в отпуск. Оказва се, че той работи там от шест години, като има пътни произшествия и нередовни курсове. Освен това е предупреждаван с уволнение.

След като агресивният водач се върне от отпуск, ще му бъдат взети обяснения по случая.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments