„АЕЦ Козлодуй“ смени ръководството

0
95
''АЕЦ Козлодуй''. Снимка: Общомедия
''АЕЦ Козлодуй''. Снимка: Общомедия

От днес Александър Николов е назначен за заместник изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, пише „Дарик“.

Николов е работил 27 години в атомната централа. През тези години е заемал ръководни и оперативни длъжности като дежурен инженер на блок, главен дежурен на АЕЦ, главен технолог “5, 6 блок”, ръководител на направление “Експлоатация”, главен инженер на Електропроизводство-2, ръководител на направленията “Инженерна поддръжка”, “Инженерно осигуряване” и “Инженерно-техническо осигуряване“. Също така е бил изпълнителен директор, заместник изпълнителен директор, директор на дирекция “Производство”, ръководител на управление “Експлоатация”.

Новият заместник изпълнителен директор е завършил специалност “Топло и ядрена енергетика”. Има допълнителна мениджърска квалификация по “Организация и управление на бизнеса” и “Индустриален мениджмънт”. Завършил е и редица международни квалификационни курсове – “Мениджмънт на големи проекти” в Мадрид, Испания; “Експлоатационна безопасност на атомни централи” в Карлсруе, Германия; “Експлоатационна безопасност на АЕЦ” в Токио, Япония; “Експлоатация на АЕЦ – надеждност и безопасност” в Чикаго, САЩ, и др.

През последните 4 години Николов е работил в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към Българска академия на науките.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments