Адвокат на обвинения за смъртта на 19-годишния Петър: Това е нещастен случай

0
1872
Станимир Комбалов
Снимка: Искра.бг

Подсъдимият Хюсеин Х. поиска от Апелативен съд–Бургас по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест“.

Мъжът е обвинен за умишлено причинена смърт на пътя на 19-годишния Петър Досев. Инцидентът стана на 21 ноември в село Крушаре, община Сливен. В трагичния ден приятелката на Петър Ванеса е излязла с приятелки, където срещнала Хюсеин. Ядосаното младо момче тръгнало към селото, за да говори с Хюсеин и близките му. Последвала е гонка, след което колата на бащата и сина са се удря в дърво. Петър загива при трагичния инцидент.

Станимир Комбалов, адвокат на обвиняемия Хюсеин Х., каза:

Това, което се е случило не е така. Обвиняемият няма някаква умисъл за причиняване на смърт. Това, което се е случило е нещастен случай. Хюсеин е бил провокиран от бащата на загиналия многократно чрез телефонни обаждания и закани с юмруци по тяхната кола. Това, което се представя в общественото пространство е само от страна на пострадалия, което е обяснимо. Ние сме тук да разберем истината, а тя ще излезе от доказателствата. Тогава да се преценя какво наказание да му се наложи, защото обвинението срещу него не е реално.

Прокурорът по делото Георги Ханджиев посочи, че налице са достатъчно доказателства и свидетелски показания до този момент. Той уточни, че дори и неумишлено да е станала катастрофата, то по автомобилите има следи от предварителен сблъсък между тези превозни средства. По думите му след експертизата ще се уточни скоростта, с която са се движили, защото тя е била доста над допустимата, което е причината за удара в дървото. Ханджиев заяви:

„Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, което наказание се съобразява с настъпилите общественоопасни последствия и превъзпитанието на осъдения.“

Прокурорът уточни, че бухалката и газовият пистолет са били извадени, след като Петър и баща му спират лекия си автомобил „Опел Астра“ в село Крушаре. Родителят се е уплашил и е тръгнал да напуска местопроизшествието.

Хюсеин заяви пред съдията:

Цялата история има начало и край. Никой не разказа началото, надявам се всичко да излезе наяве. Искам цяла България да разбере, че съм невинен и не съм го направил умишлено. Искам по лека мярка – „домашен арест“.

Апелативният съд в Бургас реши, че Хюсеин Х. остава в ареста.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments