Адвокат на дъщерята на убитата украинка в Слънчев бряг: Гражданският иск е в размер на 500 000 лева

0
455
Павел Георгиев
Павел Георгиев. Снимка: Искра.бг

Ние се явяваме като частни обвинители и главно ще предявим граждански иск, тъй като извършеното престъпление е по изключително жесток и мъчителен за жертвата начин. Той е в размер на 500 000 лева. Загубата на майката, от деня на смъртта й, ще се отразява негативно на нашата клиентка.“

Това каза преди заседанието в Окръжен съд-Бургас адвокат Петя Станчева-Минкова, представляваща дъщерята на покойната Тетяна – Лилия Семенец. Юристът уточни, че убийството се е случило след поставена карантина на украинската гражданка. По време на нея е възникнал скандал между двамата.

Адвокат Петър Тодоров, упълномощен от Лилия да я представлява, заяви, че обвиняемият Павел Георгиев не дава конкретни обяснения, защо е извършил това престъпление.

Припомняме, че мъжът е убил жената по особено мъчителен за жертвата начин в к. к. „Слънчев бряг“ на 21 май 2020 година. По време на разследването е било установено, че Павел и Тетяна са имали спор от финансово естество. По време на скандала обвиняемият взел нож и нанесъл множество удари с него по тялото на жена си, които довели до смъртта на украинката.

По време на заседанието защитата поиска да се прекрати делото и да се върне на Прокуратурата. Аргументите бяха, че обвиняемият първоначално е бил със служебен защитник – Виктор Паскалев. Сегашният адвокат на Павел поиска и по лека мярка за неотклонение – „домашен арест“.

Съдът реши, че ще се назначи резервен съдебен заседател предвид пандемичната обстановка в страната и делото няма да се върне на държавното обвинение. Съдията не промени мярката на обвиняемия – „задържане под стража“, тъй като няма изменение в здравословното му състояние.

Бургаският окръжен съд е насрочил заседанието си за 10 февруари. Определението на съда може да се обжалва на по-горна инстанция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments