Административният съд образува дело за новата организация на движение в центъра на столицата

1
124
Реорганизация
Реорганизация. Снимка: Диана Русинова

Административният съд е образувал дело за новата организация на движение в центъра на столицата, предаде „БНТ“. Става въпрос за конфликтните точки около Националния дворец на културата /НДК/, които и тази вечер изкараха отново на протест десетки софиянци

Делото е образувано по искане на Европейския център на транспортни политики. Според тях има редица нередности при изпълнението на проекта. Ако те успеят да спечелят делото, всичко ще трябва да бъде върнато в първоначалния му вид. 

Диана Русинова обясни, че според тях са били нарушени два закона. Единият е този за движението по пътищата, а другият е за устройството на територията. 

По нейните думи тези хора явно нямат достатъчно компетентност и не разбират как точно трябва да се случва съгласуването на проектите. Освен това самият проект бил напълно некачествено изпълнен. Използваните материали в него изобщо не отговаряли на нормите. 

От своя страна кметът на София Васил Терзиев за първи път коментира казуса, като го защити. От Столичната община пък обявиха, че всичко било напълно законно. Но те щели да се съобразят с решението на магистратите. 

Спецакция в София: Двама са в ареста за крупна измама

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Административният съд образува дело за новата организ… […]