Абитуриенти от Бургас се включиха в кампания за даряване на кръв

0
154
Кръводаряване
Снимка: Искра.бг

Абитуриенти от Бургас ще отбележат завършването си с акция по даряване на кръв. Инициативата е под мотото „Това не си го правил“ и се провежда за трета поредна година в „Отделението по трансфузионна хематология“ към УМБАЛ-Бургас. Така зрелостниците ще се опитат да помогнат на стотици нуждаещи се. Идеята на учениците е да са полезни на хората, за които това е животоспасяващо.

Днес дариха кръв дванайсетокласниците от бургаското училище – „Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника“. Около 21 абитуриенти се престрашиха да прекрачат прага за пръв път на кръводарителския център в града. Заместник-директорката на механотехникума Румяна Георгиева коментира пред Искра.бг:

„Аз съм в подкрепа на зрелостниците, които решиха да участват в кампанията по кръводаряване. Те за втора поредна година отбелязват своето изпращане и аплауз за тази инициатива.

Георгиева е категорична, че учениците го правят с огромно желание. Тя сподели, че техните зрелостници обичат да се включват в такива каузи, не само когато има публичност, но и при необходимост и ако възрастта им позволява. Заместник-директорката уточни, че единадесетокласниците са в огромно нетърпение да последват примера на дванадесетокласниците. Един от дарителите е Дарин Начев. Той сподели:

„Аз реших да се включа, защото искам да даря кръв на тези, които нямат, а се нуждаят от нея.“

Инициативата се организира съвместно с БЧК-Бургас, а целта е да се подпомогне центърът по трансфузионна хематология, който осигурява кръв и плазма за една от най-големите области в България.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments