Пенсионери си чакат пенсиите с часове заради липса на банкомати в Русенско

0
156
Банкомат
Снимка: Pixabay

Пенсионери са принудени да си чакат пенсиите с часове заради липса на банкомати в Русенско, съобщиха кметовете на близките села. Това е наболял проблем за местните жители от години, заради който се налага да пропътуват километри до Русе. Нередовният транспорт още повече затруднява възрастните хора, които живеят в малките населени места.

Баба Петранка чака търпеливо пред пощата, за да може да си вземе пенсията, защото в селото й няма банкомат. Тя споделя, че всеки месец е едно и също, защото парите понякога не стигат и се налага да ходи и на другия ден. В село Семерджиево няма банкомат. Кметът Мюжгян Халилова разясни, че многократно са писали писма до различните банки с призив да бъде поставен такъв. Тя коментира пред „Bulgaria ON AIR“:

„Наистина имаме огромна нужда от такъв банкомат. Имаме над 100 пенсионери, които са с банкоматни карти, за възрастните е много трудно придвижването до града“.

Кметицата обясни, че и заради пандемия от COVID-19 няма и редовни автобуси. Транспортът е сутрин и вечер, което принуждава пенсионерите да чакат цял ден, за да се приберат по домовете си. В съседните села също няма банкомати. Кметът на село Ястребово Ехлиман Етем е предложил едно устройство да обслужва няколко близки села.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments