Бизнесът и синдикатите: Мерките срещу кризата заради коронавируса закъсняха

0
215
Васил Велев
Васил Велев. Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Бизнесът и синдикатите са на мнение, че мерките срещу коронавируса са закъснели – както икономическите, така и социалните. Коментарът им идва само ден, след като от Министерството на икономиката обещаха допълнителна подкрепа за малките и средните фирми в размер на 562 милиона лева.

Пред „NOVA“ председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев обяви, че средства няма да има за всички, но е много важно те да достигнат до най-пострадалите от кризата заради пандемията от COVID-19. Той беше категоричен, че процедурата за кандидатстване трябва да бъде облекчена, за да може подкрепа да получат всички, които се нуждаят от нея.

Според Велев освен ликвидна подкрепа трябва да има и средства за защита. Това няма да е в повече, защото те щели да пазят и от грипа, и от други вируси.

Велев беше категоричен, че финансовата криза ще е по-тежка от очакваното, но заради взетите мерки загубените работни места ще бъдат по-малко.

Националният секретар на КНСБ Огнян Атанасов от своя страна обяви, че хората са излезли по улиците, именно защото е имало забавяне както в социалните, така и в икономическите мерки. От синдиката ще предложат писмено своите становища, за да може от Министерството на финансите да предприемат конкретни действия по въпроса.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments