Проучване: Рекорден брой хора се отказват от американското си гражданство

0
213
Американски паспорти.
Снимка: Пиксабей

Рекорден брой хора се отказват от американското си гражданство, показват нови изследвания, публикувани в неделя, пише “CNN”Повече от 5800 американци се отказаха от гражданството си през първите шест месеца на 2020 г. в сравнение с 2 072 американци, които се отказаха от гражданството си през цялата 2019 г., според Bambridge Accountants – компания със седалище в Ню Йорк, специализирана в американския експат данък, британските мигранти, актьори и други рекламни послания в САЩ и Великобритания.

Фирмата заяви, че проверява публичните данни, публикувани от правителството на САЩ на всеки три месеца, за имената на всички американци, които се отказват от гражданството си.

“Това са главно хора, които вече са напуснали САЩ и просто са решили, че имат достатъчно от всичко”, заяви пред CNN Алистър Бамбридж, партньор на Bambridge Accountants.

“Това, което видяхме, е, че хората преди всичко следят какво се случва с президента Доналд Тръмп, как се работи около пандемията от коронавирус и политическите политики в САЩ в момента.”

Докато много хора, които се отказаха от гражданството си, се оплакват от недоволство от днешния политически климат в САЩ, друга причина за решението им често са данъците, според Бембридж.

Гражданите на САЩ, живеещи в чужбина, все още са длъжни да подават данъчни декларации всяка година, с които да отчитат своите чуждестранни банкови сметки, инвестиции и пенсии, обясни още той. Докато тези граждани имаха възможност да поискат 1200 долара стимулиращи добавки и 500 долара за всяко дете, за мнозина годишното данъчно отчитане в САЩ “е твърде много”

Американците, които искат да се откажат от гражданството си, трябва да платят 2350 долара и да се явят лично в посолството на САЩ в своята страна, ако не са в Америка. Въпреки рисковете, които идват с отказ от американско гражданство, Бамбридж прогнозира, че тенденцията ще продължи да се развива.

“Много хора чакат изборите през ноември, за да видят какво ще се случи”, каза той. “Ако президентът Тръмп бъде избран отново, вярваме, че ще има друга вълна от хора, които ще решат да се откажат от гражданството си.”

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments