Още 4 случая на Covid-19 у нас

0
686
Коронавирус
Снимка: Pixabay

Още 4 случая на коронавирус у нас бяха потвърдени. Това съобщиха от Националната референтна лаборатория, предаде „NOVA“. Пробите излязоха късно днес. Другите 5 резултата от общо 9-те, които се очакваха за потвърждение, са отрицателни.

Малко по-рано от Националния оперативен щаб съобщиха за още 6 нови регистрирани заразени у нас. Така общият брой на болните от коронавирус в България нарасна на 41. От тях два са смъртните случаи. Преди дни в „Пирогов“ почина 66-годишна жена, а днес и 74-годишният й съпруг.

Новите заразени са от различни възрастови групи, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. При някои от тях може много лесно да се проследи връзката помежду им. Двама са роднини и са били приети във Военномедицинска академия.

Към момента във ВМА има настанени 9 пациенти с Covid-19. В „Пирогов“ бяха хоспитализирани мъжът на 74 години и жената на 66 години, които починаха, както и един нов случай от снощи. Петима болни има в Белодробната болница в София.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments