37 са вече заразените с коронавирус у нас

0
410
Снимка: Darko Stojanovic/Pixabay
Снимка: Darko Stojanovic/Pixabay

6 нови случая на заразени с коронавирус има у нас днес. Това съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Новите заразени са от различни възрастови групи. При някои от тях може много лесно да се проследи връзката помежду им. Двама са роднини и са били приети във Военномедицинска академия, предаде „DarikNews“.

Към момента във ВМА има настанени 9 пациенти с Covid-19. В „Пирогов“ бяха хоспитализирани мъжът на 74 години и жената на 66 години, които починаха, както и един нов случай от снощи. Петима болни има в Белодробната болница. На тях ако утре им де докаже първа отрицателна проба, ще бъдат освободени за домашна карантина.

Един от новите случаи е в Плевен и така в града вече има трима заразени с коронавирус. В Габрово диагностицираните със заболяването са все още двама.

През днешния ден изследваните проби в София са били 157. Във Варна са 9. А в Стара Загора са 17. Всички положителни проби са от лабораториите в столицата. Във ВМА са потвърдени пет случая, а в Националната референтна лаборатория – един.
Очаква се потвърждения от още 9 проби, съобщи Мутафчийски.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments